Delta Dunări

Delta Dunări

Fiind cea mai bine conservată deltă din Europa, Delta Dunării se află in partea de est a României, la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră.

Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România.

Aceasta se bifurcă în trei brațe; Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe și este casa a mii de specii de plante, insecte moluște, reptile, amfibieni, păsări și mamifere. Multe dintre acestea sunt declarate specii unice și monumente ale naturii.

Cetatea Medievală Enisala

Numele îl primește de la turcescul „yeni”, care înseamnă „nou”, respectiv regionalismul dobrogean „sale”, însemnând „așezare”, „sat”. Așadar, așezare nouă.

Cetatea Medievală Enisala a fost ridicată la sfârșitul secolului al XIII-lea și începutul secolului al XIV-lea de puterea imperială bizantină și de cea comercială genoveză. A fost inclusă, ulterior, în sistemul defensiv al Țării Românești iar apoi a fost transformată în garnizoană a Imperiului Otoman.

Cetatea Enisala a fost construită cu scop militar, defensiv și de supraveghere de la înălțime a drumurilor de pe uscat și mai ales de pe apă.

Cetatea Medievală Enisala
Parcul Național Munții Măcinului

Parcul Național Munții Măcinului

Cea mai veche formațiune geologică din țară, Parcul Național Munții Măcinului este o arie protejată de interes național.

Cu o suprafață de 11.321 de hectare, Parcul Național Muncii Măcinului include rezervația naturală Pădurea Valea Fagilor și se suprapune ariei de protecție specială avifaunistică Măcin – Niculițel și sitului de importanță comunitară Munții Măcinului.

Parcul Național a constituit decorul celebrului film Aferim!, premiat pentru cea mai bună regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin din 2015.