Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea de Scaun a Sucevei

Construită în timpul domniei domnitorul Petru I Mușat și fortificată de Ștefan cel Mare, Cetatea de Scaun Sucevei făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman.

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2015, fiind alcătuită din 4 obiective: fortul mușatin, incinta exterioară, șanțul de apărare și zidul de contraescarpă.

Planetariul și Observatorul Astronomic

Locație proiectată cu scopul de a promova astronomia și de a prezenta complexitatea boltei cerești, Plantetariul din Suceava a fost inaugurat în anul 1982.

Acesta este al treilea planetariu din țară în ordinea deschiderii și cel mai mare în ceea ce privește diametrul cupolei și capacitatea sălii.

În sala Planetariului este posibilă proiectarea Soarelui, Lunii, planetelor și a circa 6000 de stele vizibile cu ochiul liber. Aceasta are formă circulară, cu o deschidere a cupolei de 10 metri și o capacitate de 80 de locuri, fiind dotată cu un proiector ZKP2.

Cei interesați pot observa petele solare, relieful lunar, inelele lui Saturn, roiuri de stele, nebuloase galactice și fenomene astrologice utilizând aparatura din dotarea Planetariului.

Planetariul și Observatorul Astronomic
Templul Mare din Rădăuți

Templul Mare din Rădăuți

Inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava în anul 2004, Templul Mare din Rădăuți este un lăcaș de cult evreiesc din municipiul Rădăuți, construit în anul 1883.

Templul Mare din Rădăuți este o clădire cu aspect de catedrală ortodoxă, stilul arhitectural final fiind rezultatul unui amalgam, datorat neînțelegerii dintre evreii ortodocşi şi cei modernişti. Interiorul templului, pe de altă parte, este o combinație între stilurile renascentist, baroc şi maur