Muzeul Brukenthal

Muzeul Brukenthal

Colecţiile baronului Samuel von Brukenthal într-o locaţie unică, Palatul Brukenthal, au evoluat împreună în timp oferindu-ne ceea ce astăzi numim  Muzeului Naţional Brukenthal.

Construit între anii 1778 și 1788 pe o latură a Pieței Mari și înființaț ca muzeu în anul 1817, Muzeul Bruckenthal cuprinde următoarele secții: Galeriile de Artă Brukenthal, Biblioteca Brukenthal, Muzeul de Istorie Casa Altemberger și Muzeul de Istorie Naturală.

Muzeul adună, anual, sute de mii de vizitatori.

Transalpina

Luându-și numele din latinescul „Transalpina”, adică țara dincolo de munți sau „Drumul Regelui”, cum i se mai spune, acesta este cel mai lung drum rutier din România, atingând altitudinea maximă în Pasul Urdele (2145m).

Pe lângă Sibiu, Transalpina străbate județele Gorj, Vâlcea și Alba.

Lungimea totală a traseului este de 148 km iar durata parcurgerii traseului este de 3 ore, conform Google Maps.

A fost construită între 1930 și 1935 în timpul domniei regelui Carol al II-lea și reabilitată complet între anii 2009 și 2011.

Porțiunea cea mai frumoasă a șoselei Transalpina este din Ranca până în Obârșia Lotrului.

Muzeul Brukenthal
Castelul de Lut Valea Zanelor

Castelul de Lut Valea Zanelor

La 40 de km de orașul Sibiu se află un loc desprins din basme. Cu o formă neobișnuită și realizat doar din materiale naturale, frumusețea unică a Castelului de Lut Valea Zânelor a făcut din acest loc unul dintre cele mai populare atracții turistice ale anului 2016.

Fundația castelului este construită din pietre și beton, structura acestuia este de lemn iar pereâii sunt ridicați dintr-un amestec de pământ, paie, argilă, apă și nisip. Acoperișul este din șindrilă de molid, tencuiala exterioară este din var și nisip, iar turnurile sunt din piatră de râu.