Teatrul Național Caracal

Teatrul Național Caracal

Teatrul Național Caracal a fost construit între 1896 și 1901 în în stil eclectic cu accente neobaroce şi neorenascentiste, planurile arhitecturale aparținându-i arhitectului austriac Franz Bileck.

După o perioadă de renovare de 22 de ani, teatrul a fost reinaugurat în decembrie 2008, fiind o bijuterie arhitectonică a orașului Caracal.

Satul neolitic Drăgănești-Olt

Un obiectiv unic în țară și chiar în Europa este satul neolitic de la  Drăgănești-Olt, în curtea Muzeului Câmpiei Boianului.

Traian Zorzoliu, inițiatorul proiectului, declară următoarele: „Acest sat neolitic reprezintă, în fapt, o uliţă din satul original. Astfel apăreau în perioada neolitică aşezările: cu un grup mic de locuinţe, trei-cinci bordeie, amenajate în zone inundabile, pe nişte mici insule, care se transformau în sate. Ca să reuşim să redăm atmosfera de atunci, ne-am pregătit foarte mult. «Arheo-parcul» s-a făcut cu munca angajaţilor Muzeului Câmpiei Boianului, zi de zi, timp de aproape un an“.

Satul neolitic Drăgănești-Olt
Casa memorială Nicolae Ceaușescu

Casa memorială Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu a fost șeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, survenită în 22 decembrie 1989.

Casa în care s-a născut Nicolae Ceaușescu, construită în jurul anului 1890 și reamenajată în 1979, a devenit un muzeu cu intrare liberă vizitat de sute de turiști anual.

În actulaul muzeu se găsește mobilă originară care a aparținut fostului dictator, ii, vase de bucătărie, lăzi de zestre, tablouri de familie și o pictura cu Nicolae Ceaușescu la vârstă de 14 ani.