Palatul Culturii din Târgu Mureș

Palatul Culturii din Târgu Mureș

Fiind una din cele mai reprezentative clădiri ale Belle Époque din Transilvania, Palatul Culturii din Târgu Mureș  se impune atât prin decorația interioară, cât și prin cea exterioară.

Construit între anii 1911-1913 prin eforturile primarului György Bernády, în interiroul Palatului Culturii funcționează, astăzi, mai multe instituții de cultură: Filarmonica de Stat, Biblioteca Județeană, Muzeul de Artă, Galeriile Uniunii Artiștilor Plastici și Expoziția permanentă a Muzeului de Istorie.

Cetatea Medievală din Târgu Mureș

Construită între anii 1605 și 1653 cu permisiunea principelui Bocskai Istvan, Cetatea Medievală se află în centrul municipiului Târgu Mureș. Are o suprafață de 4,3 ha și este format dintr-o incintă fortificată cu 7 bastioane unite prin ziduri.

Cetatea adăposește în interiorul ei  Biserica Reformată-Calvină și Clădirea Manutanței.

Cetatea Medievală din Târgu Mureș
Cetatea Medievală din Sighișoara

Cetatea Medievală din Sighișoara

Sighișoara, oraș protejat de UNESCO din 1999, se mândește cu o cetatea medievală locuită până în prezent.

Cu un zid de protecție construit împotriva atacurilor turcești, cetatea era înconjurată 14 turnuri, din care 9 se păstrează până în ziua de azi. Cel mai reprezentativ pentru cetate, fiind si simbolul Sighișoarei în prezent este Turnul cu Ceas.

Tot aici poate fi vizitată Casa Vlad Dracul, locul în care se spune că s-a născut Vlad Țepeș.
Cetatea Medievală din Sighișoara este indundată, an de an, de zeci de mii de turiști, fiind un important simbol transilvănean.