Podul lui Dumnezeu

Podul lui Dumnezeu

Cu o lungime de 30 m, o lățime de 13 m, o înălțime de 22 m și o grosime de 9 m, Podul lui Dumnezeu, numit și Podul Natural de la Ponoarele este cel mai mare pod natural al țării și al doilea ca mărime din Europa. Există trei astfel de poduri naturale în lume, celelalte două fiind în Statele Unite ale Americii și în Franța.

Podul lui Dumnezeu din comuna mehedinţeană Ponoare este format din calcare, ca urmare a surpării tavanului unei peşteri.

Sunt multe legende care se învârt în jurul acestui pod natural; legende păstrate vii prin glasul localnicilor din comuna Ponoare.

Parcul Național Porțile de Fier

Parcul Național Porțile de Fier se întinde pe o suprafață de aproximativ 115.665,8 ha, fiind o arie protejată administrată în principal pentru conservarea peisajului şi recreere.
Principala formă de relief a parcului sunt munții, prelungirile sudice ale Munților Banatului (Munții Locvei și Munții Almăjului), Munții Mehedinți și o parte din Podișul Mehedinți intrând în componența acestuia.

Situat pe teritoriile administrative ale județelor Caraș-Severin și Mehedinți, Parcul Național Porțile de Fier este al doilea cel mai mare parc natural din România.

Parcul Național Porțile de Fier
Cetatea Medievală Severin

Cetatea Medievală Severin

Cetatea Medievală Severin este inclusă în Repertoriul Arheologic Național și este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul municipiului Drobeta Turnu Severin.
Construcția Cetății Severinului a fost începută în anul 1233 pe ceea ce erau atunci ruinele Cetății Drobeta.

Cetatea are un plan dreptunghiular regulat care o înconjoară și două ziduri de incintă. Ansamblul cetății este format din ruina donjonului, ruina capelei și zidul de incintă cu turnuri și șanț de apărare.