Mănăstirea Slobozia „Sfinții Voievozi”

Mănăstirea Slobozia „Sfinții Voievozi”

Situată în partea sudică a municipiului Slobozia, Mănăstirea Sfinții Voievozi este cel mai vechi așezământ monahal din Câmpia Bărăganului și cea mai veche mănăstire din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Ește ridicată între anii 1616-1618 de postelnicul Enache Carangea pe locul moșiei domnești a lui Alexandru Iliaș.

Lacul Amara

Având forma literei S, o adâncime maximă actuală de 5 m și întinzându-se pe o suprafață de 130 de hectare, Lacul Amara este un lac natural, fost liman fluviatil barat cu aluviuni, situat în depresiunea Crivaia, care este veche matcă a râului Ialomița.

În lacul Amara se găsește un strat de până la 60 m de nămol sapropelic, acesta fiind bogat în substanțe minerale care ajută organismul în diverse probleme terapeutice.

Fiind o rezervație naturală de tip avifaunistic, zona este o arie protejată specială.

Lacul Amara
Muzeul Național al Agriculturii

Muzeul Național al Agriculturii

Muzeul Național al Agriculturii, situat în  reședința de județ a Ialomiței, a fost deschis oficial în martie 1996. Este singurul muzeu de acest fel din România, are o suprafață de 17.000 mp și cuprinde variate specii dendrologice.

Din patrimoniul muzeului fac parte Biserica de lemn „Poiana”,  Ferma model Perieţi, diverse unităţi în aer liber, colecţii reprezentative, arhiva ştiinţifică şi documentară, fondul bibliotecii și un parc cu peste 55 de specii dendrologice.