Salina Praid

Salina Praid

Situată la 10 km de stațiunea Sovata în județul Harghita, Salina Praid este combinația perfectă între sănătate și relaxare. Salian are o adâncime de 2.700 metri și rezerve de aproape 500 de ani.

Câteva dintre atracțiile salinei sunt un parc de aventură, locuri de joacă pentru copii, un restaurant şi o biserică pentru toate confesiunile.

Lacul Sfânta Ana

Situat în masivul Ciomatu din județul Harghita, aproape de stațiunea Tușnad, Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din România și, totodată, din  Europa Centrală şi de Est.
Turiștii care vor să viziteze zona nu au nevoie de informații meteorologice, localnicii susținând următoarele: „”Dacă emanațiile din fisuri pișcă la nas, atunci e semn de furtună, iar dacă nu, ziua va fi însorită, tocmai potrivită pentru drumeții”. Totuși, acest fenomen are o explicație științifică, în munte desfășurându-se o activitate post-vulcanică, sensibilă la orice schimbare a presiunii atmosferice.

Lacul Sfânta Ana este o rezervație complexă naturală, faunistică, floristică și geologică.

Lacul Sfanta Ana
Cheile Bicaz

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului, incluse Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș și parte din rezervația naturală Cheile Bicazului și Lacul Roșu, au fost formate de râul Bicaz în partea centrală a Munților Hășmaș, și fac legătura între Transilvania și Moldova.

Drumul din Cheile Bicazului este format din serpentine iar pereții de calcar ai stâncilor ascund peșteri și avene.