Cetatea din Insula Galati

Cetatea din insulă

Fiind situată la punctul de convergență dintre Imperiul Bizantin și cel Otoman, Cetatea Giurgiu a fost orimul punct de apărare a Țării Românești.

Cetatea este atestată documentar din anul 1386; Construită ori refăcută de fiecare dată peste ruinele fortificației anterioare, acestea datează chiar din antichitate.

Ruinele cetății sunt mărturie a trecutului pe care l-a avut, și anume 400 de ani de stăpânire otomană și peste 20 de asedii.

Mausoleul eroilor

Împreună cu biserica „Înălțarea Domnului”, Mausoleul Eroilor căzuți în Primul Război Mondial formează un ansamblu istoric reprezentativ pentru județul Giurgiu.

Înscris în lista monumentelor istorice, Mausoleul eroilor se află în curtea Mănăstirii Comana din satul cu același nume, lucrarea acestuia fiind o hotărâre a Societății „Cultului Eroilor” și finalizată în anul 1939, când mausoleul a fost inaugurat oficial.

Mausoleul Eroilor
Turnul cu ceas

Turnul cu ceas

Turnul cu ceas, numit și Turnul Ceasornicarului este simbolul orașului Giurgiu, acest monument fiind prezent și pe stema județului.

Monument istoric de valoare națională și universală, acesta este situat în Piața Unirii din Giurgiu și datează din secolul al XVIII-lea, din timpul ocupației otomane.  

Turnul avea o înălțime de 22 metri iar scopul acestuia era de a servi ca punct de observație în cazul unui atac.