Palat Administrativ Dolj

Palatul administrativ

Construit în inconfundabilul stil neoromânesc, Palatul Administrativ din Craiova reprezintă una din clădirile emblematice ale orașului. Palatul este un monument de interes național construit între anii  1912-1913.

Clădirea găzduiește astăzi două dintre cele mai importante instituții ale județului, și anume Prefectura și Consiliul Județean Dolj.

Rezervaţia ornitologică de la Ciupercenii Vechi

Egretta alba, Pelecanus crispus, Pelecanus onocrotalus și Egretta garzeta sunt doar câteva dintre păsările protejate din Rezervația Ornitologică de la Ciupercenii Vechi.
Cu o primă atestare legală în 1971 și o suprafață de 500 de hectare, Rezervatia Ornitologică de la Ciupercenii Vechi reprezintă principala atracție a locuitorilor din județul Dolj și nu numai.

Ceea ce a permis crearea unui habitat ornitologic favorabil a fost umiditatea din sol, fiind o zonă a Dunării ușor inundabilă.

Rezervaţia ornitologică de la Ciupercenii Vechi
Grădina Botanică Universitară din Craiova

Grădina Botanică Universitară din Craiova

Grădina Botanică din Craiova și Grădina Botanică Montană Ranca sunt cele două locații care însumnează Grădina Botanică Universitară din Craiova.

Grădina Botanică din Craiova a fost înființată în anul 1952, din inițiativa și sub îndrumarea profesorului universitar Alexandru Buia, iar Grădina Botanică Montană Ranca a fost înființată de prof. univ. dr. doc. Marin Paun.

Grădina Botanică deţine material biologic viu pentru studiu şi cercetări fundamentale şi aplicative, acest lucru fiind posibil datorită colecţiilor vaste de o mare diversitate.