Balta Dracului

Balta Dracului

Simbol al orașului Covasna, Balta Dracului, așa cum a fost numită de localnici, este un vulcan noroios deschis publicului în 1881. Inițial folosit pentru tratament, ajută orașul să intre în rândul stațiunilor balneoclimaterice.

Fenomenul apare datorită degajărilor de monoxid de carbon, din cauza numeroaselor erupții vulcanice ce au avut loc în regiunea Harghita în urmă cu peste două milioane de ani.

Vulcanul noroios își primește numele începând cu secolul al XVIII-lea, când oamenii  credeau că apa argiloasă fierbe de fapt din cauza focului din iad.

În prezent, vulcanul este complet inofensiv, ultima erupție având loc în anul 1984.

Cetatea Zânelor

Una dintre cele mai mari și mai bine conservate cetăți dacicie din afara Munților Orăștie, Cetatea Zânelor a fost scoasă la iveală în anul 1995 de o furtună năprasnică. Cercetările arheologice sistematice încep mai târziu, în anul 1998.

În 2013, arheologii au descoperit, în incinta cetății,  vestigiile unui templu.
Cetatea dacică de pe Valea Zânelor, cum mai este numită, este pe cale de a deveni un obiectiv turistic exprem de important.

Cetatea Zanelor
Muzeul National Secuiesc

Muzeul Național Secuiesc

La peste 140 de ani de la înființarea sa, Muzeul Național Secuiesc reprezintă o instituție culturală reprezentativă pentru comunitatea maghiară din România.

Din 1879, instituția a devenit bun public al comunității secuiești, iar în 2003 Muzeul Național Secuiesc a fost inclus pe lista muzeelor de importanță națională.