Cetatea Histria

Cetatea Histria

Ruinele acestei cetăți se află pe teritoriul administrativ al comunei Istria și este cel mai vechi oraș atestat de pe teritoriul româniei.

Histria este o cetatea grecească iar numele și-l primește de la fluviul Istros, cum era denumită Dunărea de către greci.

Tot aici se află și un Muzeu de Arheologie, unde sunt expuse piese de arheologie greacă, romană și bizantină, provenind din cercetările de la Histria și din împrejurimi: amfore, inscripții, vase ceramice, sticlă, opaițe, podoabe, basoreliefuri elenistice, documente epigrafice.
Începând din 2007, Cetatea Histria figurează pe Lista Patrimoniului European.

Cazinoul din Constanța

Construit în 1909 și inaugurat în luna august a anului 1910, Cazinoul din Constanța este unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale orașului.

Este construit în stil Art Nouveau sub influența cosmopolitană a cazinourilor epocii iar povestea sa se leagă de trecerea Dobrogei sub administrație românească, fiind prima clădire ridicată la malul Mării Negre după încheierea dominației otomane.

Chiar dacă trecerea timpului își spune cuvântul în ceea ce privește strălucirea edificiului, interiorul Cazinoului adăpostește încă mărturii ale luxului secolului XX.

Cazinoul Constanta
Acvariu Constanta

Acvariul din Constanța

În imediata vecinătate a Cazinoului, amplasat pe Malul Mării, Acvariul din Constanța a fost inaugurat în luna mai a anului 1958.

Clădirea acestuia a fost construită la începutul secolului al XX-lea, Acvariul fiind, pentru o lungă perioadă de timp, prima și singura instituție publică de acest fel din țara noastră.

Acvariul constănțean este strucurat în trei secții, Marină, Dulcicolă și Pești Exotici.

De la varietăți de pește Piranha la pisici de mare, Acvariul din Constanța se bucură de cele mai inedite specii de creaturi maritime.