Muzeul de Locomotive cu abur

Muzeul Locomotivelor cu abur din Reșița

Înființaț în anul 1972 și apărut în Lista Monumentelor Istorice în 2004, Muzeul Locomotivelor cu Abur este cel mai mare muzeu tehnic în aer liber din Europa și este găzduit de Parcul Triaj din Reșița.

Muzeul a fost amenajat prin eforturile inginerului Mircea Popa la aniversarea unui secol de frabricare a locomotivelor cu abur la Reșița.
14 dintre cele 16 locomotive expuse sunt produse la Reșița, cu un total de 1491 de locomotive cu abur fabricate înaintea celor Diesel sau celor electrice.

Piesa centrală a muzeului este Resicza, prima locomotivă fabricată în România, la Reşiţa, în 1872.

Băile Herculane

Construite pe locul unei străvechi falii vulcanice, stațiunea Băile Herculane ocupă un loc important în Parcul Naţional Valea Cernei-Domogled.

Este cea mai veche staţiune din România și una dintre cele mai vechi stațiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestată documentar de peste 1848 de ani. Stațiunea este așezată la o altidudine de 168 m și se bucură de un climat agreabil, cu influențe mediteraneene datorită situării pe aceiați paralela cu Nisa si Veneția.

Ca și posibilități de tratament, variantele stațiunii sunt:  aerohelioterapie, băi termale în bazin descoperit, băi termale sulfuroase și sărate în vane și bazine acoperite; buvete pentru cură internă cu ape minerale, instalații de hidrotermoterapie și saună, electroterapie, chinetoterapie, hidrochinetoterapi; inhaloterapie.

Baile Herculane
Parcul Național Porțile de Fier

Parcul Național Porțile de Fier

Parcul Național Porțile de Fier se întinde pe o suprafață de aproximativ 115.665,8 ha, fiind o arie protejată administrată în principal pentru conservarea peisajului şi recreere.

Principala formă de relief a parcului sunt munții, prelungirile sudice ale Munților Banatului (Munții Locvei și Munții Almăjului), Munții Mehedinți și o parte din Podișul Mehedinți intrând în componența acestuia.

Situat pe teritoriile administrative ale județelor Caraș-Severin și Mehedinți, Parcul Național Porțile de Fier este al doilea cel mai mare parc natural din România.