Palatul Prefecturii Calarasi

Palatul Prefecturii

Palatul Prefecturii, construit în anii 1894-1898 în stil neo-clasic, este o clădire emblematică a județului Călărași.
Clădirea, un monument de arhitectură laică, are o suprafață de 2.517,63 metri pătraţi, 58 camere și a fost construită de arhitectul italian G.D. Ciconi.

Palatul „Barbu Știrbei”, cum era numit atunci Palatul Prefecturii, a fost încă din stadiul de proiect, destinată Instituției Prefectului.

Muzeul Dunării de Jos

Înființat în anul 1951, Muzeul Dunării de Jos se mândeşte cu preţioasele colecţii, fiind singurul din Europa care deține o colecție de artă preistorică.

Cele peste 1000 de piese din colecția artă preistorică au circulat în America, Elveția, Anglia și Grecia iar acum poposesc în Călărași.

Muzeul Dunarii de Jos
Lacul Rosu

Lacul Valea Roșie

Aproape de satul Mitreni din județul Călărași poate fi vizitat Lacul Valea Roșie. Este un lac cu apă sărată, format natural. Are o suprafață de aproximativ 14 hectare iar printre speciile de pești care trăiesc aici se numără crapul românesc, carasul și fitofagul.

Datorită sulfului, sodiului si nămolului sapropelic din apă acesta are proprietăți terapeutice, transformându-l, astfel, în unul dintre cele mai importante obiective turistice din județ.