Vulcani Noroiosi

Vulcanii Noroioși

Un fenomen unic în România este reprezentat de Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mari și Mici. Spectacolul are loc în localitatea Berca, județul Buzău, iar mecanismul e simplu. Vulcanii noroioși sunt defapt cratere formate de gazele naturale la o adâncime de peste 3000 metri. La contacul cu pânza freatică și solul argilos de la suprafață, aceste cratere formeaza mici vulcani din care se revarsă noroi cenușiu.

Focurile Vii

Fenomen datorat gazelor naturale emanate din pământ, și anume hidrocarburi, care ies la suprafața solului prin fisurile scoarței terestre și care se aprind, în mare parte, datorită razelor solare.

Flăcările variază între 20 cm și un metru, în funcție de presiunea gazelor naturale, fiind un peisaj extraordinar pentru vizitatori.
Indiferent de condițiile meteo, acestea se reaprind in permanență, de aici și numele de „focuri vii”.

Foc Viu
Palatul Comunal

Palatul Comunal din centrul Buzăului

Palatul comunal, clădirea-simbol a orașului Buzău, serveste drept sediu al primăriei și al consiliului local. Început în anul 1899 și finalizat în 1903, inaugurarea acestuia se face în prezența regelui Carol I și a principelui Ferdinand.

Palatul Comunal este creația rearcabilului arhitect Alexandru Săvulescu și este construit în stil neoromânesc, îmbinând cu succes elemente de arhitectură din vechile palate boiereşti şi stilul constructiv din epoca brâncovenească.