Piata Sfatului

Piața Sfatului

Piaţa Sfatului din Braşov este locul cel mai încărcat de istorie medievală din oraş. Aceasta era locul în care se organizau târguri pentru negustorii sași, maghiari și pentru cei români.

Casa Sfatului din centrul pieței, era locul unde fiecare negustor trebuia să-și așeze marfa, iar funcționarii orașului se asigurau ca aceste locuri sa fie respectate. În clădirea din Piața Sfatului nr. 16 funcționa prima farmacie a orașului.

Piața Sfatului este, în prezent, cel mai cunoscut și vizitat loc al municipiului Brașov.

Strada Sforii

A treia cea mai îngustă stradă a Euopei și cea mai îngusta stradă a României este Strada Sforii, localizată în municipiul Brașov, între străzile Cerbului și Poarta Schei.
În secolul al XVII-a era, practic, un simplu coridor care ușura munca pompierilor.
Lățimea străzii variază între 1,11 și 1,35 m și este o adevărată provocare pentru pasionații de fotografie.

Strada Sforii
Cetatea Rasnov

Cetatea Râșnov

Cetatea Râșnov este unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Prima mențiune a cetății datează din anul 1335, când tătarii năvălesc din nou în Țara Bârsei.

Cetatea este împrejmuită de pădure, fiind poziționată pe un deal stâncos, unde singura cale de acces este dinspre est. Arhitectura cetății este adaptată reliefului, fortificarea urmărind eficiența apărǎrii dealului.

În interiorul cetății poate fi vizitat Muzeul de Artă Feudală cu expoziții de armuri, arme, porturi specifice secolului dar și o mască de tortură și un jug pentru transportarea prizonierilor.