Baile Felix

Băile Felix

Pe locul doi după litoralul Mării Negre ca număr al locurilor de cazare, Băile Felix este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din țara noastră. Fie pentru relaxare sau pentru tratarea reumatismului și a diverselor afecțiuni neurologice, stațiunea Băile Felix este luată cu asalt de zeci de mii de turiști an de an.

Lacurile cu nuferi și lotuși, ștrandul Apollo, Aqua-Park-ul și Rezervația Naturală „Pârâul Peța” sunt doar câteva dintre obiectivele turistice ale stațiunii.

Cetatea Oradea

În felul în care se prezintă și astăzi – pentagonală, cu bastioane pe colțuri și șanț cu apă, Cetatea Oradea este un monument arhitectonic din România, una dintre puținele cetăți utilizate și în prezent.

Înălțată între anii 1570-1618, este, în prezent, cea mai bine păstrată cetate în stil renascentist italian din Europa centrală.

În prezent, în incinta cetății ființează Facultatea de Arte Vizuale a Universității din Oradea.

Cetatea Oradea
Palatul Vulturul Negru

Palatul Vulturul Negru Oradea

Construit între anii 1907-1908 în stilul secesiunii vieneze, Palatul Vulturul este un monument arhitectonic reprezentativ al municipiului Oradea.

În prezent joacă un rol important pentru scena socială a orașului Oradea, în clădire funcționând cluburi, cafenele, restaurante și birouri. Neschimbându-se multe până astăzi, la vremea iaugurării, în cele trei corpuri asimetrice ale palatului funcționau un cazino, un hotel, restaurante și birouri.

Pe lângă simbol al orașului Oradea, Palatul Vulturul Negru este cel mai mare și mai reprezentativ ansamblu architectural în stil secession din Transilvania.