Palatul Administrativ Bacau

Palatul administrativ

Monument istoric și clădire de patrimoniu emblematică pentru oraș, Palatul administrativ din Bacău a fost ridicat între anii 1886-1890 de către arhitectul Paul Petricu și a fost martor la toate evenimentele semnificative din viața județului.

Cu o suprafață totală de peste 6.500 mp, în Palatul Administrativ își desfașoară activitatea Prefectura și Consiliul Județean.

Castelul Roșu de la Hemeiuș

Lizuca, Patrocle și a lor dumbravă minunată au avut, în filmul copilăriei românilor, un context de vis. Acesta a fost filmat în parcul Castelului Roșu de la Hemeiuș, considerat al doilea parc dendrologic din România, cu o suprafață de 49 ha.

Numele îl primește de la construcția din gresie și cărămidă roșie, având influențe de la stilul venețian, la cel romano-gotic și până la stilul autohton brâncovenesc.
Grădina castelului adăpostește o mulțime de specii de plante și copaci aduse din toată lumea.

Castelul Rosu de la Hemeius
Casa memorială George Bacovia

Casa memorială George Bacovia

Declarată monumet istoric și deschisă publicului in 1 octombrie 1971, casa datează din ultimul deceniu al secolului XIX și este locul în care poetul George Bacovia a trăit timp de 22 ani. Aici pot fi văzute diverse obiecte de uz persoanl ale poetului, manuscrise originale, documente și piese de patrimoniu.

George Bacovia este cel mai important poet simbolist român și unul dintre cei mai importanți poeți din poezia română modernă.