Manastirea Curtea de Arges

Mănăstirea Curtea de Argeș

Mănăstirea Curtea de Argeș, ctitorită domnitorului Țării Românești Neagoe Basarab, este inclusă în Lista monumentelor istorice din România. În timpul lui Carol I mânăstirea a fost transformată în necropolă pentru familia regală a României.

Aproape de Mănăstirea Curtea de Argeș, la doar câtiva pași distanță, se află Fântâna Meșterului Manole. Legenda ne povesteşte că aici s-ar fi stins sufletul lui Manole când s-a aruncat de pe biserică, dupa ce o zidise pe Ana, loc în care ar fi ţâşnit izvorul.

Lacul și Barajul Vidraru

Situat între Munții Frunții și Masivul Ghițu, lacul Vidraru este un lac de acumulare creat în 1965 de Barajul Vidraru, pe râul Argeș.

Construirea barajului Vidraru a durat cinci ani și jumătate, iar la finalizarea acestuia se situa pe locul cinci din Europa și pe locul nouă din lume.

Această zonă a devenit preferata practicanților de sporturi extreme, cu cea mai înaltă pistă de lansare pentru bungee jumping.

Lacul Vidraru
Transfagarasan

Transfăgărășan

Cu o lungime de aproximativ 152 km, șoseaua Transfăgărășan face legătura între Muntenia și Transilvania, străbătând Munții Făgăraș.

Cea mai înaltă altitudine pe care o atinge este de 2042 de metri, fiind al doilea drum din România ca altitudine, după Transalpina.

De obicei închis din octombrie până în iunie din cauza condițiilor meteo, Trasfăgărășan reprezintă o provocare pentru orice șofer.

În 2009, prezentatorii emisiunii Top Gear spun despre Trasnfăgărășan că este cel mai frumos drum din lume.