Biserica Rosie

Biserica Roșie

Finalizată în anul 1906 când a avut loc și sfințirea, Biserica Roșie își primește numele de la finisajul exterior din cărămidă aparent șlefuită.

Este construită în stil neogotic și are un turn principal de 46 metri. Edificiul aparține Bisericii Evanghelice Luterane iar serviciile divine se desfășoară doar în limba maghiară.

Palatul Administrativ

Primăria Municipiului Arad şi Instituţia Prefectului Judeţului Arad sunt adăpostite în Palatul Administrativ. Clădirea reprezintă una dintre operele semnificative ale arhitecturii eclectice din oraş, fiind construită între anii 1872-1875.

Unul dintre cele mai interesante lucruri la această clădire este turnul central, înalt de 54 m cu al său orologiu care, la fiecare oră fixă cântă Oda Bucuriei de Ludwig van Beethoven.
Cădirea Palatului Administrativ din Arad este declarată monument istoric.

Arad Palatul Administrativ
Cetatea Aradului

Cetatea Aradului

Una din cele mai importante monumente istorice existente în zona de vest a țării, Cetatea Aradului a fost constrită pe malul stâng al Mureșului în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, în timpul domniei împărătesei austriece Maria Tereza.

Proiectată sub forma de stea cu șase colțuri și a fost prevăzută cu trei rânduri de cazemate subterane și mai multe rânduri de șanțuri, Cetatea a fost considerată ca una dintre cele mai impresionante fortificaţii militare din partea estică a Imperiului Austro-Ungar.